Wil je het de bezoeker op je website naar zijn of haar zin maken? En ze vooral niet wegjagen? Volg dan deze 10 website tips om je site beter te maken. Want anders…. voor je het weet zijn ze gevlogen!

 1. Gebruik een overzichtelijke menu structuur, het liefst slechts 1 menu waar alles te vinden is. Dus liever niet een menu bovenin én een menu in de zijbalk. Vaak kom je met behulp van een mindmap, of gewoon post-it blaadjes met op ieder blaadje een menu item dat je op wilt nemen, een heel eind om orde in de chaos te brengen. Laat daarna eens iemand meekijken of diegene deze indeling ook logisch vind. Je kunt het ook testen door iemand een taak uit te laten voeren op je site en mee te kijken, vindt hij/zij makkelijk de weg op je website?
 2. Zorg dat snel duidelijk is wat je te bieden hebt. Gebruik kopjes, subkopjes en laat belangrijke tekst nog wat extra opvallen door het bijvoorbeeld vetgedrukt te maken.
 3. Zorg dat je tekst qua vorm goed leesbaar is. Dit lijkt misschien een open deur maar je zult je verbazen hoeveel websites er nog zijn met bijvoorbeeld;
  • tekst in slecht leesbare kleuren
  • weinig regelafstand waardoor de tekst erg op elkaar gepropt staat
  • hele brede tekst – over de hele pagina – open dat maar eens op een breedbeeld 😉
 4. Zorg dat je tekst qua inhoud goed leesbaar is. Vermijd jargon zoveel mogelijk, dit is niet altijd duidelijk voor alle bezoekers. Verder moet de tekst makkelijk weglezen. Een goede manier om te checken of je tekst lekker leest is deze hardop voorlezen. Overal waar je hapert zou je de tekst nog wat aan kunnen scherpen.
 5. Maak gebruik van “oprol” artikelen 😉 Wat is dat dan? Als je je artikel als een rol papier zou zien, moet je het onderste deel op kunnen rollen maar nog steeds de essentie van het artikel begrijpen, uit het bovenste deel van de tekst dus.
 6. Gebruik interne links. Als je het in de tekst over een bepaald onderwerp hebt en dat onderwerp heeft een aparte pagina met meer informatie. Zorg dan dat de relevante woorden naar die volgende pagina linken. Niet alleen prettig voor je bezoekers, maar ook goed voor je zoekmachine optimalisatie! 
 7. Controleer de website regelmatig op dode links, zowel binnen de site als links naar andere sites.
 8. Controleer de website regelmatig op functionaliteit;
  • werken alle contactformulieren nog goed?
  • doen de video’s het nog wel?
  • vergroten de plaatjes als je er op klikt?
  • etc.
 9. Is je contactinformatie goed vindbaar? Er zou minimaal op iedere pagina een link naar de contactpagina moeten staan, een telefoonnummer op iedere pagina is nog beter. Maak het je bezoeker niet te moeilijk!
 10. En natuurlijk altijd zorgen voor inhoud die de moeite waard is!

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt en dat je jouw website hiermee kan verbeteren!

Mocht je ergens hulp bij nodig hebben, kun je altijd even contact opnemen.

Vragen / opmerkingen of suggesties?
Laat het gerust hieronder in de reacties horen!

Deel deze pagina via:
Marjon Saft
Je hoeft de techniek van je website niet helemaal alleen te doen. Als online professional of VA ben je veel met je website(s) bezig. Er zijn momenten dat je wel wat hulp kunt gebruiken, zeker als het gaat over de techniek en het onderhoud.

Website struggles leveren frustratie op en verslinden je kostbare tijd. Hoe heerlijk is het dan als je aan kunt kloppen bij iemand met veel kennis en ervaring van WordPress en andere online tools. Iemand die zelf al heel veel geprobeerd heeft en daardoor sneller met een oplossing kan komen?

De afgelopen 8 jaar heb ik ruim 200 klanten mogen helpen, waaronder veel VA's die mijn hulp ook inschakelen voor websites van hun klanten. Dus loop je vast op een technisch probleem bij een website? Laat mij je project weer in beweging brengen.

Stuur me een mailtje met je website uitdaging en ik laat je weten of en hoe ik je kan helpen. Let's FIX it!
Marjon Saft on FacebookMarjon Saft on InstagramMarjon Saft on LinkedinMarjon Saft on Twitter