Website (WordPress) onderhoudspakket

Hoe belangrijk is je website voor je onderneming?

Kun je gewoon doordraaien zonder website of heb je dan een groot probleem?

Wat als er tijdens het updaten iets fout gaat en je site ligt plat of je bent al je wijzigingen van de afgelopen periode kwijt?

Misschien durf je de updates zelfs niet meer uit te voeren omdat het al een keer is misgegaan?

Voorkom slapeloze nachten over dit soort vragen en geef je zorgen over technisch gedoe uit handen. Kies zelf wat je wilt uitbesteden en wat je zelf wilt doen. Zo kun jij je weer concentreren op het werk waar je goed in bent!

Wat doe ik allemaal?

 • WordPress, thema en plug-in updates incl.fix bij problemen.
  Kritische updates worden ook tussendoor gedaan.
 • Back-up website
 • Up- / Downtime monitoring
 • Spam opschonen
 • Database optimalisatie
 • Preventieve maatregelen
 • Analytics rapport basis
Vanwege het verschil in compliciteit maak ik onderscheid tussen websites met of zonder webshop, meertalige plug-in e.d.:
 • Basis onderhoudspakket voor normale websites zonder extra functionaliteit zoals hieronder aangegeven.
 • Plus onderhoudspakket voor websites met webshop / meertalige plug-in en/of online lesomgeving.

Het bedrag is per jaar. Alle bedragen zijn excl. 21% BTW.

.

Jouw voordelen wanneer je een onderhoudspakket neemt:

Regelmatige veiligheidsupdates WordPress

Een systeem dat regelmatig bijgewerkt wordt helpt beschermen tegen hackers. Je hoeft met een onderhoudspakket zelf niet meer na te denken over de benodigde veiligheidsupdates en eventuele problemen die daaruit voort kunnen komen. Zowel je CMS systeem zelf als de plug-ins en themes worden ge-update. Eventuele problemen bij het updaten worden gelijk opgelost.
(Voor sommige betaalde plug-ins en themes moet je na een jaar je licentie verlengen om de nieuwste updates te ontvangen, deze kosten zijn niet inbegrepen in mijn onderhoudspakketten maar zal ik aangeven. Je bepaalt daarna zelf of je de licentie wilt verlengen of niet)

Regelmatige back-ups

Voor het geval er toch een keer iets misgaat wordt er regelmatig een back-up van je bestanden en database gemaakt (standaard 1x per week van je database en 1x per maand van al je bestanden). Deze back-up wordt bij de online opslagservice Dropbox opgeslagen tenzij je zelf andere wensen hebt.

Websitebezoekers overzicht

Je blijft op de hoogte van je websiteprestaties met een handige Google Analytics rapportage. Je ontvangt daarvoor van mij een link waarmee je zelf ten alle tijden het overzicht van je bezoekers kunt inzien.

Up- en downtime monitoring:

Wanneer je website uit de lucht is krijg ik een seintje en kan ik gelijk kijken wat er aan de hand is. Zo is je site snel weer in de lucht bij eventuele problemen.

Support en werkzaamheden

Stel gerust eens een korte vraag per e-mail als je een onderhoudspakket hebt, ik help je graag op weg. Wil je dat ik verdere werkzaamheden aan je website uitvoer? Dan is een combinatie met mijn strippenkaartsysteem een goed idee!

Website controle

Na het uitvoeren van de updates loop ik je website na om te zien of alles nog goed werkt. Waar nodig voer ik gelijk reparaties uit.

Meerdere websites bij mij onderbrengen = korting

Heb je meerdere websites? De prijs van het onderhoudspakket is per website. Bij meerdere websites kun je wel een aantrekkelijke korting krijgen, namelijk:

2 websites: 5% korting
3 websites of meer: 10% korting.

Zit je er aan vast of kun je het makkelijk opzeggen?

De abonnementen worden automatisch per periode verlengd, maar zijn ten alle tijde per direct opzegbaar, je zit dus nooit ongewenst lang ergens aan vast (dat vind ik zelf namelijk ook super irritant…). Als je opzegt voor het einde van de periode die je hebt afgenomen verreken ik de resterende periode met je. Alleen het 1e jaar is een minimale looptijd i.v.m. de aanlooptijd die het kost om alles te controleren en in te stellen.

Loop je helemaal geen risico meer?

Onderhoudswerkzaamheden zijn altijd preventief. Je maakt hiermee de kans dat er iets misgaat veel kleiner. Toch is ieder systeem zo sterk als de zwakste schakel* waardoor een site ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch nog gehackt kán worden. Is dat het geval dan zal ik de back-up van de website zo snel mogelijk terugzetten. Dit is inbegrepen in het onderhoudspakket.

Er zijn echter gevallen bekend waarbij dit niet genoeg is en de website verder opgeschoond moet worden. Hier kunnen aanvullende kosten aan verbonden zijn. Het is dus belangrijk om ook je eigen aandeel in de veiligheid goed op orde te hebben!

* bijvoorbeeld een slecht wachtwoord van een gebruiker of iemand die 1 wachtwoord voor alle online diensten gebruikt

Check aan de start van het pakket

Voor nieuwe sites doe ik een vrijblijvende check en kijk ik alles na om te zien hoe de site ervoor staat, ik check o.a. de security-instellingen, bekijk of alles goed ingesteld is en/of er eventueel achterstallig onderhoud is. De bevindingen van deze check ontvang je per mail. Bij achterstallig onderhoud kan het zijn dat ik extra uren moet doorberekenen om de website weer up-to-date te krijgen. De inschatting hiervoor ontvang je vooraf ter goedkeuring.

Vragen of meer informatie nodig?

Heb je vragen, neem gerust contact op!

 • Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW.
 • Prijs is per website.
 • Na bestelling via deze website ontvang je automatisch een BTW factuur voor je administratie.
 • Wijzigingen en typefouten voorbehouden.
 • De onderhoudspakketten worden voorafgaand aan de periode gefactureerd en hebben geen opzegtermijn. Je kunt zelfs nog opzeggen als je de factuur voor de volgende periode hebt ontvangen.
 • Om je onderhoudspakket weer op te zeggen is even mailen of bellen voldoende.