Donderdag 6 december komt een grote update van WordPress uit, versie 5.0. Deze update bevat nieuwe functionaliteit, vooral de editor (waar je je berichten mee invoert) ondergaat grote wijzigingen.

Deze update wordt niet automatisch doorgevoerd, in tegenstelling tot veiligheidsupdates van WordPress. Je moet dus handmatig actie ondernemen als je deze update wilt doorvoeren. Omdat dit zo’n grote update is raad ik aan de update niet zomaar door te voeren, maar deze eerst te testen en/of te wachten tot januari. Tegen die tijd zullen andere plug-in bouwers en themabouwers meer tijd hebben gehad om eventuele bugs op te lossen en is de kans dat het updaten zonder problemen gaat groter.

Wil je toch al eerder updaten om de nieuwe functies uit te proberen? Maak dan in ieder geval een volledige back-up van je site zodat je de oude versie terug kunt zetten wanneer er iets mis gaat. Nog beter is om alles eerst even te proberen en testen op een aparte testlocatie.

Geen zorgen met je onderhoudspakket!

Omdat jij een onderhoudspakket bij mij hebt hoef je je hier geen zorgen over te maken. Ik wacht de eerste fase even af en zal daarna de nieuwe versie langzaam overal doorvoeren. Wil jij wel al eerder overstappen naar deze versie? Neem dan contact met mij op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Marjon Saft
Je hoeft de techniek van je website niet helemaal alleen te doen. Als online professional of VA ben je veel met je website(s) bezig. Er zijn momenten dat je wel wat hulp kunt gebruiken, zeker als het gaat over de techniek en het onderhoud.

Website struggles leveren frustratie op en verslinden je kostbare tijd. Hoe heerlijk is het dan als je aan kunt kloppen bij iemand met veel kennis en ervaring van WordPress en andere online tools. Iemand die zelf al heel veel geprobeerd heeft en daardoor sneller met een oplossing kan komen?

De afgelopen 8 jaar heb ik ruim 200 klanten mogen helpen, waaronder veel VA's die mijn hulp ook inschakelen voor websites van hun klanten. Dus loop je vast op een technisch probleem bij een website? Laat mij je project weer in beweging brengen.

Stuur me een mailtje met je website uitdaging en ik laat je weten of en hoe ik je kan helpen. Let's FIX it!
Marjon Saft on FacebookMarjon Saft on InstagramMarjon Saft on LinkedinMarjon Saft on Twitter