Donderdag 6 december komt een grote update van WordPress uit, versie 5.0. Deze update bevat nieuwe functionaliteit, vooral de editor (waar je je berichten mee invoert) ondergaat grote wijzigingen.

Deze update wordt niet automatisch doorgevoerd, in tegenstelling tot veiligheidsupdates van WordPress. Je moet dus handmatig actie ondernemen als je deze update wilt doorvoeren. Omdat dit zo’n grote update is raad ik aan de update niet zomaar door te voeren, maar deze eerst te testen en/of te wachten tot januari. Tegen die tijd zullen andere plug-in bouwers en themabouwers meer tijd hebben gehad om eventuele bugs op te lossen en is de kans dat het updaten zonder problemen gaat groter.

Wil je toch al eerder updaten om de nieuwe functies uit te proberen? Maak dan in ieder geval een volledige back-up van je site zodat je de oude versie terug kunt zetten wanneer er iets mis gaat. Nog beter is om alles eerst even te proberen en testen op een aparte testlocatie.

Geen zorgen met je onderhoudspakket!

Omdat jij een onderhoudspakket bij mij hebt hoef je je hier geen zorgen over te maken. Ik wacht de eerste fase even af en zal daarna de nieuwe versie langzaam overal doorvoeren. Wil jij wel al eerder overstappen naar deze versie? Neem dan contact met mij op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Deel deze pagina via:
Marjon Saft
Ik help bedrijven met de technische rompslomp rond het bouwen van hun website. Ik heb genoeg kennis in huis om je website te bouwen, maar m'n tekst en uitleg zijn echt niet alleen maar code... Je krijgt dus persoonlijke aandacht, service en uitleg in gewone taal.
Marjon Saft on FacebookMarjon Saft on LinkedinMarjon Saft on Twitter