De afgelopen weken heb ik diverse vragen van klanten ontvangen of het klopt dat ze een factuur van een ander bedrijf hebben ontvangen voor domeinnaamregistratie. Het is goed dat ze dit vragen want natuurlijk klopt dit niet, het gaat om een zogenaamde ‘spookfactuur’.

Een spookfactuur of spooknota is een factuur voor nooit geleverde diensten of goederen waarvan de oplichter hoopt dat deze in de drukte van een administratie voldaan wordt.

Bron: Wikipedia

Het is ontzettend jammer dat dit gedaan wordt, maar doordat ze de factuur van kleine lettertjes voorzien waarin staat dat het een aanbieding is voorkomen ze volgens mij dat ze volgens de wet echt iets illegaals doen.

In kleine lettertjes onderaan de vermelding dat het niet om een factuur gaat maar een aanbieding.

Gewoon lekker weggooien dus deze ‘facturen’!

Zie voor meer informatie over spookfacturen en het doen van eventuele meldingen:

Marjon Saft
Je hoeft de techniek van je website niet helemaal alleen te doen. Als online professional of VA ben je veel met je website(s) bezig. Er zijn momenten dat je wel wat hulp kunt gebruiken, zeker als het gaat over de techniek en het onderhoud.

Website struggles leveren frustratie op en verslinden je kostbare tijd. Hoe heerlijk is het dan als je aan kunt kloppen bij iemand met veel kennis en ervaring van WordPress en andere online tools. Iemand die zelf al heel veel geprobeerd heeft en daardoor sneller met een oplossing kan komen?

De afgelopen 8 jaar heb ik ruim 200 klanten mogen helpen, waaronder veel VA's die mijn hulp ook inschakelen voor websites van hun klanten. Dus loop je vast op een technisch probleem bij een website? Laat mij je project weer in beweging brengen.

Stuur me een mailtje met je website uitdaging en ik laat je weten of en hoe ik je kan helpen. Let's FIX it!
Marjon Saft on FacebookMarjon Saft on InstagramMarjon Saft on LinkedinMarjon Saft on Twitter