Heb je niet genoeg tijd om je website bij te houden maar zou je dit wel willen? Overweeg eens om samen te werken met een VA / VP (Virtual Assistent of Virtual Professional, zie het als een soort secretaresse op afstand). Zij kunnen je heel goed helpen met het invoeren van de inhoud, indelen van online trainingen, kleine aanpassingen, etc. Vaak helpt je VA je met meerdere bedrijfszaken waardoor ze al goed op de hoogte zijn van je product of dienst, de bedrijfsprocessen, hierdoor kunnen ze snel en makkelijk met de inhoud van de website aan de slag.

Ik werk zelf behoorlijk veel samen met VA’s om de punten op te lossen waar hun technische kennis ophoudt en ik kan je vertellen; de meeste komen al heel ver. Een VA is een hele mooie aanvulling op mijn werk, zeker voor de lange termijn.

Ik vind het namelijk zonde als ik een website oplever waar vervolgens nooit meer iets mee gedaan wordt. In mijn ogen is de oplevering van de website juist het startsein van een promotiemiddel waarmee je klanten wilt bereiken. Dat doe je niet door 1x een website neer te zetten en er vervolgens niet meer naar om te kijken. Nee, dat doe je door een goede basis neer te zetten en van daaruit de website steeds verder uit te bouwen tot informatie- en promotiemiddel, net wat voor doel je voor jezelf / je bedrijf had gesteld. Een VA kan je hier perfect mee helpen, ook bijvoorbeeld bij het implementeren van de promotie activiteiten op je diverse social media kanalen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een VA?

Als je met een VA wilt samenwerken is het belangrijk om van te voren goed na te denken wat je van deze assistentie verwacht. Dat helpt je een goede keuze te maken want inmiddels zijn er behoorlijk veel VA’s actief met ieder een eigen specialisme. Wil je bijvoorbeeld iemand die je helpt met invoeren van blogs, het uitkiezen van bijpassende afbeeldingen en het maken van je nieuwsbrief? Of wil je iemand die helpt met het uitzoeken van je websitestatistieken zodat je weet wat je bezoekers op je site doen en waar nog verbeterpunten liggen? Ook op (marketing)strategisch vlak zijn VA’s te vinden. Net wat je nodig hebt dus, ik raad aan om een VA te kiezen die jouw eigen sterke punten goed aanvult, dan ben je samen een super team!

Wil je meer weten over het werken met VA’s? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de volgende site:

Marjon Saft
Je hoeft de techniek van je website niet helemaal alleen te doen. Als online professional of VA ben je veel met je website(s) bezig. Er zijn momenten dat je wel wat hulp kunt gebruiken, zeker als het gaat over de techniek en het onderhoud.

Website struggles leveren frustratie op en verslinden je kostbare tijd. Hoe heerlijk is het dan als je aan kunt kloppen bij iemand met veel kennis en ervaring van WordPress en andere online tools. Iemand die zelf al heel veel geprobeerd heeft en daardoor sneller met een oplossing kan komen?

De afgelopen 8 jaar heb ik ruim 200 klanten mogen helpen, waaronder veel VA's die mijn hulp ook inschakelen voor websites van hun klanten. Dus loop je vast op een technisch probleem bij een website? Laat mij je project weer in beweging brengen.

Stuur me een mailtje met je website uitdaging en ik laat je weten of en hoe ik je kan helpen. Let's FIX it!
Marjon Saft on FacebookMarjon Saft on InstagramMarjon Saft on LinkedinMarjon Saft on Twitter