Toegang geven in Google Analytics

Ik kan je vragen om toegang tot je Google Analytics account zodat ik rapportages voor je in kan stellen en/of je websiteverkeer kan analyseren. Je hoeft hiervoor niet je complete Google inloggegevens door te geven.

Hieronder de instructies hoe je mij alleen toegang kunt geven tot je Google Analytics account en de toegang later ook makkelijk kunt terugtrekken:

 1. Ga naar je google analytics account
  (indien nodig nog even inloggen)
 2. Je ziet nu een overzicht van je websites, klik op de gewenste site.
 3. Klik links onderin het scherm op “Beheerder”
 4. Daarna ga je links in het scherm naar “Gebruikersbeheer”
 5. Is deze optie grijs gekleurd en kun je er niet in? Kijk dan of je wel op gebruikersbeheer aan de rechterzijde kunt klikken. Zo kun je de rechten op lagere niveaus instellen.
 6. Je komt daarna in een scherm waar je gebruikers toe kunt voegen, rechten aan kunt passen, en gebruikers weer kunt verwijderen.
 7. Voor een nieuwe gebruiker klik je op het blauwe plusje rechts bovenin.
 8. Voeg mij als gebruiker toe door m’n google e-mailadres in te vullen: marjon@saftwebsites.nl en rechten te geven in je account, b.v. Bewerken.
  Wat in ieder geval nodig is: “Lezen en analyseren” om in je account mee te kijken. Wil je dat ik ook dingen instel in je account dan zijn de bewerkingsrechten ook nodig, bijvoorbeeld voor het aanmaken van filters e.d.
 9. Tenslotte klik je op “Add” rechts bovenin de pagina en de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Toegang of rechten weer intrekken?

Je kunt deze instellingen ten allen tijde weer wijzigen als je dat wilt en uiteraard kun je mij ook altijd weer verwijderen uit de toegang tot je account. Dit doe je door op de puntjes achter de betreffende naam te klikken en “Toegang verwijderen” te kizen.

Alvast bedankt!
Kom je er toch niet uit of heb je nog vragen?  Ik hoor het graag!