SEO instellingen met Yoast SEO optimaliseren

Wil je je website SEO optimaliseren? Onderaan je berichten en pagina’s vind je een blok van “Yoast SEO”. Hier kun je de SEO instellingen (informatie van belang voor zoekmachines) invullen of wijzigen.

Door bij ‘Focustrefwoord’ de term waar je op gevonden wilt worden in te geven kijkt deze tool of je inhoud overeenkomt met deze term en geeft tips om je pagina te verbeteren voor zoekmachines.

Het handigst om voor iedere pagina een ander trefwoord te gebruiken. Vul hier dus niet een hele reeks zoektermen in zoals je vroeger bij de meta-tag ‘keywords’ zou doen. Daar is het niet voor bedoeld! Het is slechts een hulpmiddel om te checken of deze term voldoende in je teksten voorkomt. 

Je ziet eerst een voorbeeld van hoe je site er in Google uit komt te zien. Die gegevens kun je wijzigen door op “Snippet bewerken” te klikken. Je krijgt dan onderstaand scherm te zien:

Je ziet dat de titel standaard vanzelf wordt opgebouwd met stukjes info vanuit je site. Dit kun je wijzigen door er overheen te typen.

De grijze tekst is de ‘Meta omschrijving’, hier kun je de korte omschrijving die bezoekers vanuit Google te zien krijgen aanpassen.

Tip: deze plaats leent zich goed om de potentiële bezoeker nieuwsgierig te maken naar de gehele inhoud want dit is wat ze zien in Google vóórdat ze op je site zijn!

Handig bij deze tool is dat je gelijk kunt zien hoe gebruikers in Google je website zullen zien.

De slug kun je hier ook aanpassen, maar pas op dat je dit niet zomaar in een live-website doet, bestaande links naar deze pagina werken dan namelijk niet meer. Wil je dit aanpassen dan zul je ook redirects moeten maken zodat bezoekers je pagina nog kunnen vinden.

Verder is het handig dat het aantal tekens dat je kunt gebruiken in de titel en omschrijving meegeteld wordt, zodra je teveel tekst hebt wordt je tekst rood.

Met behulp van een “stoplicht-systeem” is direct te zien of de pagina aan de vereisten van Google voldoet of niet, tips om deze te verbeteren vind je gelijk daaronder.

Deze plug-in is natuurlijk slechts een hulpmiddel, heb je geen groen licht omdat je tekst anders niet lekker loopt? Geen probleem, het is belangrijker om teksten te schrijven die je bezoekers aanspreken. Houd de bezoeker dus altijd op de 1e plaats!

De plug-in Yoast SEO downloaden doe je hier!