Hoe maak ik een niet-klikbaar menu item?

Wanneer je gebruik maakt van submenu’s wil je soms het hoofdmenu alleen als kopje gebruiken, niet als link naar een pagina. Zo moeten mensen een selectie maken uit een van je submenu-items. Er is een manier om die kop aan te maken zonder link, hieronder de stappen die daarvoor nodig zijn.

Menu item toevoegen als “Link”

Aangepast menu item aanmakenAllereerst voeg je het menu item toe als Link, dus niet als pagina. In het vak waar http:// staat kun je een # plaatsen om aan te geven dat het geen echte link is, dus http://#. Vervolgens vul je de titel in en kun je het menu item toevoegen.

Wanneer je het zo op zou slaan linkt je menu kopje inderdaad nergens naar, maar blijft je muis nog wel met een handje aangeven dat het een link is. Voor gebruikers is dit niet de mooiste oplossing omdat ze het idee krijgen dat de link ergens heen zou moeten gaan.

Wanneer je het menu item in je menu editor weer opent door hem open te klikken kun je de link verwijderen, je haalt gewoon het hele http://# weg en laat dit veld leeg:

Menu item bewerken

Gelukt: je hebt een niet-klikbaar menu item ?

Wanneer je het menu daarna opslaat zul je zien dat je muisaanwijzer bij dit menu kopje niet meer wijzigt in een handje, maar een tekstcursor toont.

Waarom kun je niet gelijk een leeg veld invullen vraag je je misschien af? Dat is een eigenschap van WordPress… eigenlijk ‘misbruik’ je de aangepaste link functie op deze manier een beetje. Maar je weet nu in ieder geval hoe je hier omheen kunt werken!