De schoolvakanties in mijn regio beginnen nu. Mooier weer is niet denkbaar voor een heerlijke vakantie! Zelf ga ik pas na het officiële vakantieseizoen weg, van 6 t/m 30 september. Dan weet je dat alvast. Dus heb je nog werkzaamheden die je door mij wilt laten doen? Vraag het dan op tijd aan zodat ik het nog voor mijn vakantie kan regelen voor je!

Verder is de, voor velen wat rustigere, zomerperiode natuurlijk perfect om wat werkzaamheden aan je website op te pakken. Ik zal je wat inspiratie geven zodat je deze periode nuttig kunt benutten. Dan ben je na de zomer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

Voldoe aan de AVG wetgeving

Per 25 mei moest je voldoen aan de nieuwe AVG wetgevingseisen. Misschien heb je het allemaal al geregeld voor die datum; uitstekend! Maar mocht dat er bij ingeschoten zijn door de gewone drukte dan is dit een mooi moment om er alsnog mee aan de slag te gaan! Lees in m’n blog wat je voor je website kunt regelen > 

Opruimen

Heerlijk om met een zomerbriesje op de achtergrond op te ruimen. Zowel fysiek in je huis of kantoor als digitaal. Heb je nog bestanden op je computer staan die inmiddels wel weg kunnen? Je kunt je mailingbestand een opschoonbeurt geven, weg met al die mensen die de nieuwsbrief toch nooit openen en lezen. Dat komt de kwaliteit van je lijst ten goede.

Ook je site kan af en toe wat opschoning gebruiken; check je oude berichten, gebruik je alle plugins nog wel of kan er inmiddels iets weg? Het is ook goed om je websiteteksten weer eens kritisch en met een frisse blik door te lezen, misschien kun je deze verbeteren? Check ook de links op je site die niet meer werken.

Vooruit werken

Gebruik de rustigere periode nuttig. Dit is de ideale tijd om alvast wat blogs vooruit te schrijven voor als het straks weer druk is. Ook kun je nu mooi een nieuwe weggever zoals een e-book of checklist maken voor je mailinglijst. Meer weten over een weggever? Lees m’n blog hierover >

Strategie

De zomer is ook een heerlijke tijd om aan je bedrijfsstrategie te werken. Liefst lekker offline met een mooi notitieboek voor je uit staren en nadenken over waar je naar toe wilt met je bedrijf. Misschien heb je mooie plannen voor een nieuwe dienst of heb je een nieuwe ideale klant in gedachten. Gebruik deze periode om na te denken hoe je deze dienst op de markt gaat zetten, maak alvast productteksten, etc. En bedenk alvast hoe je straks je ideale klant kan gaan bereiken; Welke media gebruikt deze? Wat wil hij/zij zien of leren qua content?

Up-to-date maken profielen en foto’s

Hoe oud is je profielfoto inmiddels? Het is verstandig om een recente professionele foto te gebruiken zodat mensen je ook makkelijk herkennen wanneer je ze in het echt ontmoet. Nu is een mooie tijd om een nieuwe foto te (laten) maken en deze ook gelijk bij al je social media profielen en op de website te wijzigen. En als je dan toch bezig bent, check ook gelijk je bio weer even, misschien is die ook aan een update toe.

Nieuwe systemen?

Misschien wil je overstappen op een CMS systeem, een nieuw mailinglist programma of wil je je verkoopfunnels verbeteren? Of een webshop toevoegen aan je website? Ook daarvoor is het natuurlijk handig om het in de zomer over te zetten. Kun je mooi alle koppelingen maken die nodig zijn en heb je nog genoeg tijd om alles door te testen voordat de drukte weer losbarst.

 

Zo, volgens mij hoef je je niet te vervelen deze zomer. Ga je zelf nog op vakantie? Dan wens ik je alvast heel veel plezier. Rust lekker uit en geniet ervan!

Marjon Saft
Je hoeft de techniek van je website niet helemaal alleen te doen. Als online professional of VA ben je veel met je website(s) bezig. Er zijn momenten dat je wel wat hulp kunt gebruiken, zeker als het gaat over de techniek en het onderhoud.

Website struggles leveren frustratie op en verslinden je kostbare tijd. Hoe heerlijk is het dan als je aan kunt kloppen bij iemand met veel kennis en ervaring van WordPress en andere online tools. Iemand die zelf al heel veel geprobeerd heeft en daardoor sneller met een oplossing kan komen?

De afgelopen 8 jaar heb ik ruim 200 klanten mogen helpen, waaronder veel VA's die mijn hulp ook inschakelen voor websites van hun klanten. Dus loop je vast op een technisch probleem bij een website? Laat mij je project weer in beweging brengen.

Stuur me een mailtje met je website uitdaging en ik laat je weten of en hoe ik je kan helpen. Let's FIX it!
Marjon Saft on FacebookMarjon Saft on InstagramMarjon Saft on LinkedinMarjon Saft on Twitter