Volgens mij is er geen regel voor online succes maar is het voor iedereen persoonlijk. De één vindt zichzelf succesvol als hij/zij werk en privé goed met elkaar kan combineren. De ander pas als er een miljoen (of meer) omzet behaald wordt. Het scheelt natuurlijk ook in welke fase van je onderneming je bezig bent. Als je net start ben je misschien al blij met 10 bezoekers per week op je website (je ouders en vriend(in) niet meegerekend). Als je al gewend bent aan 100 bezoekers per dag wil je de lat misschien naar 150 per dag verhogen.

Hoe dan ook…
Het is slim om van te voren even stil te staan bij wat je precies wilt bereiken, en per wanneer. Want zonder duidelijk doel weet je nooit wanneer je succesvol bent en je jezelf dus een schouderklopje mag geven.

Daarom dus… doelen stellen!

Reden temeer om doelen van te voren vast te stellen. Wat wil je bereiken en wanneer wil je het bereikt hebben?
Voor je website kan zo’n doel bijvoorbeeld het volgende zijn;

  • Een x aantal bezoekers per dag / maand / etc. op je website
  • x aantal abonnees op je nieuwsbrief aan het eind van het jaar
  • x aanvragen per week / maand / etc via je website
  • x aantal reacties op je blog
  • Je blog wordt x aantal keer gedeeld via social media

Schrijf ze allemaal op (in m’n werkboek vind je hier ook een invuloefening voor!). Print ze daarna uit of zorg er in ieder geval voor dat je ze liefst dagelijks even onder ogen komt. Ik heb zelf een document met m’n planning en doelen als snelkoppeling op m’n bureaublad staan. Doordat ik de planning dagelijks nodig heb, krijg ik automatisch weer een reminder over m’n doelen.

Het helpt echt om focus te houden en hard aan het bereiken van je doelen te werken!

Resultaten uit het verleden…

Oké, het biedt misschien geen garantie voor de toekomst, maar soms zie je pas wat je bereikt hebt als je even wat langer terugkijkt en stilstaat bij je resultaten. Als ik zelf bijvoorbeeld het gevoel heb dat ik te langzaam ga vind ik het soms fijn om één of twee jaar terug te kijken (bijvoorbeeld in je Google Analytics statistieken of je boekhouding) zodat je ziet hoeveel je vooruit bent gegaan in de afgelopen periode. Dat geeft dan weer nieuwe energie voor de komende periode.

Enne, vergeet niet je successen te vieren! Hoe klein ook, ieder stapje dichterbij je doel is beter dan stilstaan 🙂
Je kunt het, succes!

Marjon Saft
Je hoeft de techniek van je website niet helemaal alleen te doen. Als online professional of VA ben je veel met je website(s) bezig. Er zijn momenten dat je wel wat hulp kunt gebruiken, zeker als het gaat over de techniek en het onderhoud.

Website struggles leveren frustratie op en verslinden je kostbare tijd. Hoe heerlijk is het dan als je aan kunt kloppen bij iemand met veel kennis en ervaring van WordPress en andere online tools. Iemand die zelf al heel veel geprobeerd heeft en daardoor sneller met een oplossing kan komen?

De afgelopen 8 jaar heb ik ruim 200 klanten mogen helpen, waaronder veel VA's die mijn hulp ook inschakelen voor websites van hun klanten. Dus loop je vast op een technisch probleem bij een website? Laat mij je project weer in beweging brengen.

Stuur me een mailtje met je website uitdaging en ik laat je weten of en hoe ik je kan helpen. Let's FIX it!
Marjon Saft on FacebookMarjon Saft on InstagramMarjon Saft on LinkedinMarjon Saft on Twitter